zondag 29 januari 2012

Ben Verhagen & Mercedes-Benz Driving Academy



Veiliger op weg met RoadSense

Het wegverkeer wordt steeds drukker en gecompliceerder. Of jongeren nu bij hun vader of moeder in de auto zitten of bij vrienden op weg naar een sporttraining of naar de disco; ze bevinden zich als passagier vaak in situaties die hen voor uitdagingen stellen.

Jongeren krijgen nauwelijks verkeerseducatie in de jaren tussen groep acht en het halen van hun rijbewijs. Terwijl zij juist in die periode vaker en over langere afstanden aan het verkeer deelnemen. En, zoals de statistieken laten zien, zijn met name jongeren één van de meest kwestbare groepen is in het verkeer, ook als passagier. Doodsoorzaak nummer één onder jongeren van 12 tot 18 jaar is het verkeer.

Om die reden heeft Mercedes-Benz het verkeersprogramma RoadSense ontwikkeld. RoadSense laat jongeren kritisch stilstaan bij keuzes en beslissingen die anders zonder nadenken worden genomen: Bij wie stap ik in de auto? Is dat wel een veilige keuze? Mag ik er iets van zeggen? Omdat alle deelnemers even zelf achter het stuur plaatsnemen, is de ervaring en daarmee het leereffect bijzonder intensief.

Het programma richt zich op zelfinzicht en verkeersveiligheidsbewustzijn met als doel het risico op ongevallen in het verkeer te verminderen. Het onderzoek van het nationale wetenschappelijke onderzoeksinstituut voor verkeersveiligheid (SWOV) naar RoadSense toont aan, dat jongeren zich door RoadSense zich meer bewust worden van de risico's, wat een positieve invloed heeft op het verantwoordelijkheidsgevoel en aanzet tot veiliger verkeersgedrag.



Coaches

Het RoadSense-team bestaat uit speciaal geselecteerde, professionele rij-instructeurs (in bezit van een zogenaamde Verklaring Omtrent het Gedrag), die de jongeren coachen en begeleiden. Zij zijn goedgekeurde Driving Academy Coaches, omdat zij voldoen aan de volgende voorwaarden:

■gekwalificeerd WRM- en RIS- en/ of Bovag-rij-instructeurs zijn
■ervaring met jongeren en/of lesgeven
■de overtuiging dat autorijden een levensvaardigheid is
■de passie hebben om te coachen en te begeleiden
■de speciale RoadSense-training hebben gevolgd waarin deskundig wordt lesgegeven in onder meer het coachen en motiveren van jongeren

Voor meer informatie: Mercedes-Benz Driving Academy

1 opmerking:

  1. Hoi Jef,

    Ik was benieuwd naar je blog. Ziet er netjes uit.
    Groetjes Corrie van Geldrop
    Verkeersschool Kees van Iersel

    Alhoewel ik dit wel in prive tijd bekijk. :-)

    D'n Draak is mijn blog naam.

    BeantwoordenVerwijderen